maanantai 8. syyskuuta 2014

Kuva-analyysi

Hannes Heikuran kuvassa Jouluenkelit on edessä kolme ihmistä pukeutuneena enkeleiksi ja taustalla ihmisjoukko kävelemässä kadulla. Keskimmäinen henkilö on lapsi ja hänen vierellään kulkevat kaksi aikuista.

Kuvan geometrisenä keskipisteenä on lapsienkelin pää. Optisena keskipisteenä ovat kaikki kolme enkeliä. Kuvassa ei ole käytetty kultaista leikkausta. Kuvassa on käytetty tehokeinona enkeleiden pukujen valkoista väriä joka erottuu selkeästi synkästä katumaisemasta. Kuva on tasapainoinen koska kaksi suurin piirtein samankokoista aikuista on laitettu keskellä kävelevän lapsen molemmin puolin.

Mielestäni enkelit toimivat kuvassa rauhan ja ilon symboleina, koska tausta on sateinen ja kylmän oloinen. Koska enkelit ovat pukeutuneet valkoiseen se tuo rauhaa ja tasapainoa kuvan tummaan taustaan. Mielestäni kolme enkeliä kuvaavat myös perhettä koska keskimmäinen enkeli on lapsi ja uskoisin että he voisivat olla perhe. Mielestäni kuvan viestinä on perheen tuoma onnelisuus ja pienet hetket arjen keskellä.

Lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti