keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Koulukiusaaminen


Koulukiusaaminen

Koulukiusaamista tapahtuu paljon. Se on karu tosiasia nykymaailmassa. Tietenkin koulukiusaamista on tapahtunut aina ja luultavasti tulee aina tapahtumaankin. Koulukiusaamista tapahtuu vieläkin harmittavan paljon vaikka se on vähentynyt erityisesti opettajien ja muiden oppilaiden puuttumisen myötä. Mielestäni opettajat saisivat puuttua asiaan vieläkin voimakkaammin sillä harva opettaja menee väliin jos havaitsee edes pientä kiusaamista.

Yläasteella ollessani syrjintää, haukkumista ja selän takana puhumista tapahtui erittäin paljon. Ainakin omien kaveripiirieni kohdalla. Nykyään lukiossa ollessani huomaa kuinka ihmiset ovat ymmärtäneet erilaisuuden hyväksymisen, joka on mielestäni parhaita asioita ainakin omassa koulussani. Kun edetään seuraaville luokka-asteille huomaa kuinka oppilaat alkavat ymmärtää kuinka typerää on kääntää selkänsä jollekulle vain sen takia että hän ystävystyy esimerkiksi ulkomaalaistaustaisen henkilön kanssa.

Huolimatta siitä että esimerkiksi suora syrjiminen ja kasvokkain kiusaaminen on vähentynyt on lisääntynyt huolestuttavan paljon melko uusi kiusaamisen muoto. Nettikiusaaminen. Nettikiusaaminen on lisääntynyt erittäin paljon ja voin sanoa että aivan varmasti ainakin joka toinen nuori on kokenut nettikiusaamista. Sosiaalisissa medioissa kiusataan erittäin paljon esimerkiksi jättämällä ilkeitä kommentteja toisten kuviin tai julkaisuihin. Erityisesti nettikiusaamista tapahtuu sivustolla ask.fm. Sivuston alkuperäinen tarkoitus on kysellä ihmisiltä mukavia kysymyksiä, mutta sekin on mennyt vain ilkeiden kommenttien jättämiseen anonyyminä.

Kiusaajat ovat tyhmiä. Ei ole selitystä että ”kiusaan koska minulla on huono itsetunto.” Ei. Ei. Ei. Ketään ei saa kiusata vaan sen takia että itselläsi olisi paha olla. En halua keksiä kiusaamiselle syitä mistä se johtuu sillä se ei ole sallittavaa missään tilanteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti